Ciltleme Makinesi Sarf Malzemeleri

18-12-2021 10:05
Ciltleme Makinesi Sarf Malzemeleri

Ciltleme Makinesi Sarf Malzemeleri

Ciltleme makineleri hem evlerde hem ofislerde hem de matbaa ve kırtasiyelerde sıklıkla kullanılmaya başlayan makinelerin başında geliyor. Haricen tutulan notların, belge ve evraklar ile broşür ve tanıtım yazılarının düzenli ve sıralı olarak bir arada bulunmasını ve kolay bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla ciltleme işlemleri yapılır. Ciltleme makineleri sayesinde birçok evrak ya da belge bir kitap ya da defter gibi pratik ve kullanışlı hale getirilir. Ciltleme işlemeleri sırasında, kullanılacak ciltleme makinelerine ve ciltlemesi yapılacak materyale göre ciltleme makinesi sarf malzemeleri kullanılır. Bu sarf malzemeleri, ciltleme işlemlerinin kaliteli ve sağlıklı olması için son derece önemlidir. Lamiess firması ciltleme makinesi sarf malzemelerine ilişkin geniş ürün yelpazesi sunar. Bu yazımızda ciltleme makinesinde kullanılan sarf malzemelerinde ve öneminden bahsedeceğiz.

 

Plastik Spiraller

Plastik spiraller, plastik spiral makinelerin ciltleme işlemlerinde delme işlemi yapılan belge ve evrakların bir arda tutulmasını sağlayan malzemelerdir. Genelde sayfa sayısı az olan ve esneme payı olan ciltleme işlemlerinde kullanılır.

 

Helezon Spiraller

Helezon spiraller A4 kağıtlarının dışında farklı boy ve ebatlarda ciltleme yapılacağı zaman da kolay bir şekilde kullanılabilir. Plastik spirallere nazaran daha fazla adede sahip belge ve evrakların ciltlenmesinde kolay bir şekilde kullanılabilir. Ortalama 160 ile 180 sayfa arasında belgenin ciltlemesinde kullanılan helezon spiraller dayanıklı sarf malzemelerindendir.

 

Tel Spiraller

Tel spiral makineleri hem manuel kullanılabilen hem de elektronik modelleri ile ön plana çıkar. Bu makinelerde kullanılan tel spiraller sayesinde ciltlemesi yapılan evrak ya da belgeler daha sağlam ve daha sıkı bir şekilde bir arada tutulurlar. Kullanılacak tel spiral makinesine göre tel spiraller ile ortalamanın üstünde bir sayfa sayısına sahip belgeler kolay bir şekilde ciltlenebilmektedir. Dayanıklı bir yapıya sahip olan tel spiralaler ile yapılan ciltleme işlemleri daha sağlam ve daha uzun ömürlü olurlar.

 

Profil Sırtlıklar

Profil sırtlıkların diğer bir adı üçgen profildir. Profil sırtlıklar ciltleme makinesi sarf malzemeleri arasında önemli bir yere sahiptir. Helezon ve spirallerle nazaran daha kolay bir şekilde takılan bu profil sırtlıklar genelde dosyalama işlemi yapma amacıyla kullanılırlar. Öğrencilerin ödevlerinin ya da iş yerlerinde yapılacak sunumların muhafazası amacıyla yapılacak dosyalama işleminde pratiklik sağladığı için daha çok tercih edilirler.

 

Tutkal

Cilt sarf malzemelerinden diğer biri de tutkaldır. Ciltleme işlemi yapılırken kullanılan tutkallar sayesinde ciltlemeler daha sağlam ve dayanıklı olurlar.


Bobin Tel Spiraller

Broşür, takvim ve benzeri ürünler için kullanılan bobin tel spiraller isteğe özel baskılama ve ciltleme işlemleri içinde uygun bir sarf malzemesidir. Farklı halka sayısı, cilt incelikleri ve cilt çaplarına sahip bobin tel spiraller kullanım amaçlarına göre tercih edilebilmektedir.

 

Cilt Kapakları

Cilt kapakları, ciltleme yağılacak evrak ya da materyallerin ön ve arka yüzeylerine eklenen sarf malzemelerindendir. Cilt kapakları genelde plastik materyalden oluşur ve çeşitli renk ve boyutlarda bulunur. Tercihe göre saydam ya da renkli olanları kullanılabilir. Cilt kapakları sayesinde ciltlemesi yapılan belge ya da evraklar kir, toz, su ya ad nem gibi zarar verecek maddelerin etkisinden korunmaya çalışılır. Ayrıca kağıda göre biraz daha sert yapıda olduğu için, ciltleme yapılan materyallerin daha düzgün ve düzenli durmasına da katkı sağlar.


Isısal Cilt Kapakları

Isısal cilt kapakları normal cilt kapakları gibi ciltleme işlemlerinde kullanılmazlar. ısısal cilt kapakları daha önemli ve değerli belge ve evrakların kaplanmasında kullanılırlar. Kimlik kartı, ehliyet gibi önemli evrakların zarar görmemesi ve daha geç yıpranmasını sağlamak amacıyla ısısal cilt makinelerinde ciltleme yapılmak amacıyla kullanılırlar. Isısal cilt kapakları genelde kullanıldıkları belge ya da evrakın her iki yönünü de ciltleyerek yapışır ve belge ya da evrakın bir parçası haline gelir.

 

Ohp Fotokopi Asetatları

100 mikron OHP plastiğinden üretilen bu asetatlar fotokopi amacıyla kullanıldığında iz bırakmaz ve tepegöz kullanımına da uygun bir sarf malzemesidir.


Profil Sırtlık Cilt Kapakları

Profil sırtlıklar daha pratik takılan sarf malzemeleridir. Bu profil sırtlıklar ile yapılacak ciltleme işlemlerinde de kullanılan cilt kapakları vardır. B u cilt kapakları normal ciltleme makinelerinde kullanılan cilt kapaklarına göre daha pratik ve kullanışlıdır.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.