Elektrikli Giyotin Nedir

17-12-2021 17:35
Elektrikli Giyotin Nedir

Elektrikli Giyotin Nedir ?

Giyotinler ev ve ofis işlerinde kağıt ya da benzeri materyallerin düzgün ve simetrik kesilmesin sağlayan araçlardır. Giyotinler sayesinde makas kullanmadan birçok kağıdı kolay ve hızlı bir şekilde kesebilirsiniz. Bu sayede hem zamandan tasarruf sağlarsınız hem de iş gücü kaybının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca giyotinler ile kesinlen materyallerin makaslar ile kesilen materyallere nazaran daha düzgün olması da simetrik ve görsel olarak farkın ortaya çıkmasını sağlar. Giyotinler çeşitli boy ve ebatlarda olan ürünlerdir. Bıçakları çok sağlam olduğu için uzun yıllar boyunca kullanılabilirler. Ayrıca giyotin bıçakları çelik yapıda olduğu için paslanma durumu da söz konusu olmaz. Taşınabilir olan bu giyotinleri istediğiniz yere taşıyarak kullanabilirsiniz. Sağlam ve uzun ömürlü olan giyotinler pratik kullanıma sahip ürünlerdir. Birçok farklı kağıt çeşidinin kesilmesinde kullanılabilen giyotinler ev, ofisi kırtasiye ya da matbaalar tarafından çok tercih edilen bir ürün haline gelmiştir.

Giyotinler birçok farklı bıçağa sahip olan ve bu bıçakların değişiminin pratik bir şekilde gerçekleştirildiği ürünlerdir. Bu bıçak çeşitliliği ile iş ya da ev ortamında birçok farklı boy, ebat ya da kalınlıktaki kağıtların düzgün, kolay ve pratik bir şekilde kesilmesi sağlanır. Giyotin modelleri genellikle elektrikli giyotin, sürülü giyotin ve kollu giyotin makineleri olarak çeşitlere ayrılır. Bu giyotin modelleri arasında en işlevsel olan çeşit ise tabi ki elektrikli giyotin modelidir. Giyotinler kağıt kesme işleminde uygulanacak gücü en aza indiren ürünlerdir. Makas ile ya da daha başka bir araç ile kağıt kesme işlemi için harcanacak enerji ve ortaya konacak güç çok fazla iken giyotinlerde bu durum tam tersidir. Özellikle elektrikli giyotinler, giyotinler arasında en gelişmiş model olarak karşımıza çıkıyor. Herhangi bir güç kullanmadan sadece elektrikli giyotin üzerinde bulunan tuşa basarak kesme işleminin gerçekleştiği bu araçlar ile hem zamandan hem de iş gücünden çok fazla tasarruf sağlanıyor.

Elektrikli giyotinlerin de kendi içinde farklı model ve özellikleri olan çeşitleri bulunur. Elektrikli giyotinler tamamen insan odaklı tasarlanıp üretilen ürünlerdir. İnsanların işini kolaylaştırmak için tasarlanmış bu ürünlerde kolay kullanım ön planda tutulurken güvenlik ise daha öncelikli olarak düzenlenmiştir. Kesme işlemlerinde ortaya çıkabilecek sorunları önüne geçmek ve yaralanmaları önlemek amacıyla güvenliği ön planda tutularak tasarlanan bu elektrikli giyotin makineleri ile kesme işlemini gerçekleştirirken kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

Giyotin makineleri kullanılırken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise giyotinlerin sabit bir hal almasını sağlayan giyotin sehpalarının kullanılmasıdır. Bu giyotin sehpaları sayesinde kesme işlemi yaparken giyotinin hareket etmesini ya da yerinden oynamasını engelleyerek hem düzgün bir kesim işlemini gerçekleştirebilir hem de güvenli bir şekilde kesme işleminde sorun çıkmasını engelleyebilirsiniz.

 

Elektrikli Giyotinin Çalışma Prensibi

Elektrikli giyotinler her ne kadar pratik ve kolay kullanıma sahip olan ürünler olsa da, kesme işleminin düzgün bir şekilde gerçekleşebilmesi, için dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. İlk olarak elektrikli giyotinin elektrik bağlantısının hazır olduğundan emin olunmalı ve ardından kesilecek kağıt ya da materyaller elektrikli giyotin makinesine düzgün bir şekilde yerleştirilmelidir. Bu yerleştirme işlemi kağıtların düzgün ve simetrik bir şekilde kesilmesi için son derece dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Ayrıca kimi elektrikli giyotinlerde hizalama cetveli bulunur. Bu cetvelin bulunduğu giyotinlerde kağıtların düzgün yerleştirilmesi daha kolay olur. Kağıtları yerleştirirken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise, elektrikli giyotinlerin kesebileceği kağıt kalınlığına uygun miktarda kağıt yerleştirilmelidir. Örnek verecek olursak LAMİESS 4606H elektrikli giyotin modelinin kağıt kesme boyu ölçüleri 460*460 mm ve kesme kalınlığı 60 mm olarak tasarlanmıştır. Düzgün bir kesim işlemini gerçekleştirmek için bu ölçülere uygun kağıt ya da materyal yerleştirmek kesilecek ürünün daha düzgün kesilmesini sağlar. Aksi takdirde fazla konan kağıtlar tam kesilmeyeceği gibi zamanla elektrikli giyotin makinelerinin bozulmasına da neden olabilir. Tüm bu işlemleri yaptıktan ve dikkat edilmesi gerekenlere özen gösterdikten sonra elektrikli giyotin üzerinde bulunan kesme tuşuna basarak kesme işlemini kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Elektrikli giyotin makineleri seri çalışma prensibine sahip olduğu için kısa süre içerisinde maksimum fayda ile kağıt kesme işlemlerini gerçekleştirmenize yardımcı olur.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.