Kağıt Kesme Sistemleri

18-12-2021 09:21
Kağıt Kesme Sistemleri

Kağıt Kesme Sistemleri

Kağıtlar günümüzde her alanda sık sık kullanılan materyallerin başında gelir. Her ne kadar teknolojik gelişmeler ile birçok alanda tablet, bilgisayar tarzı araçlar kullanılsa da kağıdın önemi ve değeri hiçbir zaman değişmedi. Okullarda kitap ya da defter amacıyla, firma ya da şirketlerde dosyalama ve notlama amacıyla, fabrika tarzı yerlerde paketleme ve ambalajlama amacıyla ve daha birçok yerde birçok farklı amaçla kullanılan kağıtların daha düzenli ve simetrik olması için bir takım kağıt kesme sistemleri bulunur. Bu kağıt kesme sistemleri aracılığı ile kağıtların istenilen boy ve ölçülerde kesilmesi kolaylaşır. Bu sayede daha kullanışlı bir hal alan kağıtlar ayrıca görsel olarak da göze batmaz ve daha düzenli durur.

Kağıt kesme sistemleri birçok farklı alanda ve yerde kullanılabilir. Geri dönüşüm fabrikalarında, geri dönüştürülen kağıtların istenilen boy ve ölçülerde pratik ve hızlı bir şekilde kesilebilmesi için daha büyük ve daha kapsamlı kağıt kesme sistemleri kullanılırken ev ve ofislerde kişisel amaçla ya da daha basit bir şekilde kağıt kesme işleminde kullanılacak kağıt kesme sistemleri daha küçük ve daha basit yapıda olur.

Kağıt kesme sistemleri denince akla giyotinler gelir. Giyotin makineleri sayesinde kağıtlar kullanım amaçlarına göre istenilen ölçülerde çok pratik bir şekilde kesilir. Giyotinler kullanılacakları alana ve amaca göre birçok çeşide ayrılır. Giyotinlerin genel özelliklerinden bahsettikten sonra giyotin çeşitlerinden de bahsedeceğiz.

 

Giyotin Makinelerin Özellikleri

Giyotin makineleri pratik aletlerdir. Kullanımı aşırı güç gerektirmez ve kağıtların doğru ve simetrik kesilmesini sağlar. Makas ya da maket bıçağı ile kesme işlemi yapılırken oluşabilecek yanlış kesimler giyotinle kesimlerde çok rastlanılacak bir durum değildir. Ayrıca giyotinler sağlam yapıda araçlardır. Sağlam ve dayanıklı olan bu araçları uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Giyotinlerde kesme işlemini yapan giyotin bıçakları değişebilir tarzda üretildiği için bıçakların kesme işlevini kaybetmesi halinde sadece giyotin bıçaklarını değiştirerek kesme işlemine devam edebilirsiniz. Ayrıca bu giyotin bıçakları çelikten üretildiği için çok sağlam yapıda ürünlerdir. Uzun yıllar kullanabileceğiniz bu çelik bıçaklar paslanmaz özelliğe sahip ürünler olduğu için kesme işleminde kağıtlarda iz ya da leke bırakmaz.

Giyotin makineleri kullanım amacına ve yerine göre çeşitli boy ve ebatlarda bulunurlar. Küçük giyotin makineleri taşınabilir, metal ya da ahşap gövdeli çeşitlere sahiptir. Taşınabilir özelliği ile çok yer kaplamaz ve kullanılacak yere götürülür, kullanma işi bittikten sonra kaldırılarak dağınıklığa ya da kalabalık görüntüye neden olmaz. Daha kapsamlı kağıt kesme işlemleri için ise daha büyük model ve yapıda giyotin makineleri bulunur. Bu her bir giyotin makinesinin farklı özelliği vardır. Kimi giyotin makineleri daha ince kalınlıktaki kağıtların kesme işleminde kullanılırken kimi giyotin makineleri ise daha kalın kağıtları kesme işleminde kullanılır.

 

Giyotin Makinelerinin Çeşitleri

Kağıt kesme sistemlerinin başında yer alan giyotinler birçok farklı çeşitte bulunur. Giyotin makine çeşitleri: kollu giyotinler, profesyonel kollu giyotinler, elektrikli giyotinler, sürgülü giyotinler ve metal kesim giyotinlerdir. Bu giyotin makinelerinin bu kadar çeşitli olmasının en büyük nedeni kullanım amacı, kullanılacak yer, kullanılacak sıklık ve kağıtların kesme işlemindeki kalınlığı ya da sayfa sayısıdır. Kollu giyotinler en basit yapıda olan giyotin makineleridir. Taşınabilir olma özelliği ile ön plana çıkan bu giyotin hem evlerde hem ofislerde pratik bir şekilde kullanılabilir. Kollu giyotinin daha profesyonel olanlarında hizalama ve sıkıştırma özellikler bulunur. Bu özellikler ile kesilecek kağıtların daha ölçülü ve daha düzgün kesilmesi sağlanır.

Elektrikli giyotinler daha nitelikli makinelerdir. Seri kesim yapılacak alanlarda ve iş yerlerinde kullanılan bu ürünlerde güvenlik ön planda tutulmuştur. Kağıtlar giyotin makinesine yerleştirildikten sonra sıkılaştırma ve hizalama yapılır ve sadece bir tuşa basarak giyotin bıçaklarının kesme işlemini yapması sağlanır. Sürgülü giyotin makineleri ve metal kesim giyotin makineleri de farklı yerlerde kullanılan pratik ve güvenli makinelerdir.

Kağıt kesme sistemlerine dair aradığınız giyotinleri bulabileceğiniz Lamiess firmasında birçok farklı model ve işleve sahip giyotin makinelerini bulabilirsiniz. Kendi işinize ya da özel kullanımınıza ait pratik, kullanışlı ve güvenli giyotin makineleri ile daha seri ve daha doğru kesim işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.