Kollu Giyotin

13-12-2021 14:12
Kollu Giyotin

Kollu Giyotin

Özellikle kağıtların düzgün hizalanıp kesilmesi amacıyla kullanılan giyotinler iş yükünü hafifleten araçlardandır. Ofislerde, okullarda, kırtasiye ve matbaalarda kullanılan bu ürünler ile makas ya da maket bıçağı ile kesilmesi uzun zaman alan kağıt ve benzeri materyalleri kolay ve hızlı bir şekilde kesebilirsiniz. Dayanıklı ve sağlam yapıda olan giyotin makineleri ile birden fazla kağıt parçasını tek seferde zorlanmadan kesebilirsiniz. Ayrıca maket bıçakları ya da makaslar tarafından kolay kesilemeyecek kalınlıktaki kağıtları da giyotin makinelerini kullanarak tek seferde düzgün bir şekilde kesme işlemini tamamlayabilirsiniz. Makas ya da maket bıçakları ile kesimi yapılan kağıtların simetrik ve düz bir şekilde kesilmesi her zaman mümkün olmadığı için çoğu zaman simetrik ve düzgün olmayan kesimler ortaya çıkabilir. Giyotin makinelerinde ise bu sorun ile karşılaşılmaması için hizalama cetveli ile kağıtların istenilen şekilde ve hizada kesilmesi sağlanarak kötü görüntüler ile yanlış kesimlerin önüne geçilir.

Giyotin makineleri pratik aletlerdendir. Kollu giyotin makinesi, sürgülü giyotin makinesi ve elektrikli giyotin makinesi gibi çeşitleri olan bu makinelerin portatif ve taşınabilir olanı ve ofis ile evlerde daha çok kullanılanı kollu giyotin makineleridir.

Kollu Giyotin Makinelerinin Özellikleri

Kolu giyotin makinelerinin en önemli özelliklerinden biri taşınabilir bir yapıda olmasıdır. Bu özelliği sayesinde ihtiyacınız olduğu zaman çıkarıp kullanabilir, kesme işlemini bitirdikten sonra ise tekrar kaldırarak ortamda kötü görüntüye ya da dağınıklığa neden olmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca ister evinizde isterseniz de ofisinizde ihtiyaç anında götürüp kullanabileceğiniz için her yere ayrı bir giyotin makinesi almanıza gerek kalmaz.

Kollu giyotin makineleri sağlam ve dayanıklı ürünlerdir. Sağlam olmaları nedeniyle uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Bıçaklarını portatif ve değişebilecek yapıda olması da kollu giyotin makinelerinin daha çok tercih edilmesine neden olur. Farklı boy ve ebatlara sahip olan kollu giyotin makinelerinde yapacağınız kesme işlemine uygun makineyi seçerek kesme işlemlerini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca kollu giyotin makinelerinin çelikten olması bu makinelerin daha sağlam ve daha kullanışlı olmasına neden olur. Çelikten yapılan giyotin bıçakları paslanma yapmaz ve bu sayede uzun yıllar kullanılmasına rağmen kesme işlemini doğru bir şekilde gerçekleştirir.

Kolu giyotin makineleri kullanımı pratik bir alettir. Bu makineleri kullanmak için ekstra bilgi ya da güç gerektirmez. Fiziksel yapısı ve kalitesi ile farkını ortay koyan kollu giyotin makinelerinde kağıtları kesmek için çok fazla baskı uygulamanıza gerek yok. Keskin bıçakları ve airodinamik yapısı sayesinde az bir baskı ile kalın sayılabilecek kağıtlar kolay ve düzgün bir şekilde kesilir.

Kollu Giyotin Makinelerinin Çalışma Prensibi

Kollu giyotin makineleri farklı boy ve ebatlarda bulur. Her modelin kesebileceğin kağıt kalınlığı ya da sayfa sayısı belli olduğu için kullanım amacınıza ve kapasitesine uygun modelde kollu giyotin makinesi seçmek ile işe başlayabilirisiniz. Ölçülerine ve kapasitesine uygun bir şekilde kesme işlemine devam edildiği müddetçe kollu giyotin makinelerinden alınacak verim en üst seviyede olur. Aksi takdirde kapasitesinin üstünde kesim işlemi gerçekleştirilmesi için yapılan her baskı kollu giyotin makinesinin bozulmasına ve bıçaklarının işlevini kaybetmesine neden olur. Bu nedenle ilk olarak kesim kapasitesine uygun boyut ve kalınlıklarda kağıtların kollu giyotin makinesine yerleştirilmesi gerekir.

Kesilmesi istene kağıtlar kolu giyotin makinesine yerleştirildikten sonra otomatik sıkıştırma işlemi yapılır. Bu otomatik sıkıştırma işlemi ile kağıtlar hizalanır ve daha doğru bir kesim yapılması için bir arada tutulur. Kimi kollu giyotin makinelerinde bulunan ölçme cetveli ile kesilecek kağıtların tam ölçü kesilmesi sağlanır. Bu ölçme ve sıkılaştırma işlemlerinden sonra kollu giyotinin kolu çok fazla güç ve baskı uygulamadan aşağı doğru indirilir. Bu işlemi tek seferde yapmanız kesilecek kağıtların daha düzgün ve simetrik kesilmesini sağlar.

Kollu giyotin makinelerine ilişkin birçok modeli bulabileceğiniz Lamiess firması ile kendi işinize en uygun kollu giyotin makinesine ulaşabilirsiniz. Birçok farklı modeli bir araya getiren ve müşterilerinin ihtiyaçlarına hitap eden firmada farklı kesim kapasitesi olan birçok ürünü bir arada bulabilirsiniz. Metal ya da ahşap gövde yapısına sahip olan kollu giyotinler arasından kendi zevkinize en uygun olanı bulabileceğiniz en kolay adres Lamiess firması olarak belirtilebilir.

 

 

 
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.