Laminasyon Makinesi Nedir

01-06-2021 15:26
Laminasyon Makinesi Nedir

 

Laminasyon Makinesi

Laminasyon, matbaacılık ve dijital baskıda kullanılan bir kaplama işlemidir. Baskı yapılan kağıdın baskılı yüzeyine ince bir tabaka halinde bant ya da plastik şerit kaplama işlemi gerçekleştirilerek hem kağıdın daha sağlam olması sağlanır hem de baskı yapılan yüzeyde baskının uzun ömürlü olması amaçlanır. Laminasyon çeşitleri olarak karşımıza genelde parlak, mat ya da ipek çeşitler çıkar. Laminasyon işlemi birçok alanda ve yüzeyde kolaylıkla uygulanabilmektedir. Kullanılacak laminsayon makinelerinin türüne göre yapılan laminasyonun kalitesi ortaya çıkar. Genelde paketlemede, kitap kapaklarında, kartvizit yüzeylerinde, harita yüzeylerinde, kitap ayraçlarında, reklam tabelalarında ve daha birçok alanda kullanılır. Laminsayon işlemi basılı kağıt üzerinde yapılan son işlemdir. Bu işlemin ardından basılı kağıt amacına uygun olarak kolay bir şekilde kullanılabilir.

Laminasyon Makinesi işlemlerinin birçok faydası vardır. Laminasyon Makinesi işlemi uygulanan kağıt yüzeylerin dayanıklılığı artar ve uzun süre boyunca yıpranma ve yırtılma payı azalır. Laminasyon Makinesi Bunun dışında baskılı yüzeye uygulanan plastik şerit ya da bant basılı kağıdın yüzeyini koruyarak kolay bir şekilde kirlenmesini önler. Laminasyon Makinesi  işlemi basılı kağıdı ya da yüzeyi sadece kire karşı korumakla kalmaz nem ve ıslanma gibi kağıda zarar veren etkenlerin de etkisini en aza indirir. Genelde matbaa, kırtasiye ve okullarda kullanılan laminasyon makinelerin, ihtiyaca göre ev ve ofislerde de kullanılabilecek özellik ve boyutlara sahip modelleri de vardır. laminasyon makineleri sayesinde birçok değerli evrak, belge ve kağıtlar ya da reklam amacıyla kullanılan baskılar kolay bir şekilde kaplanarak hem görsel olarak hem de sağlamlık olarak daha kaliteli bir yapıya kavuşur.Laminasyon Makinesi

 

Laminasyon Makineleri

Laminasyon işlemi Laminasyon Makinesi aracılığı ile yapılıyor. Bu makineler birçok farklı iş kolunda kullanılmakla birlikte en çok kullanıldığı alan baskı ve matbaa alanıdır. Daha sonra tekstil ve tıp alanında da kullanılan bu laminsayon makinelerinin mucidi Joel Houghton’dur. Günümüzde laminasyon makineleri hem sıcak hem de soğuk baskı yapabilen çeşitlere sahip. Laminsayon makinelerinin çalışma prensibi, makineye eklenen iki farklı ürünün birleştirme işlemi olarak da tanımlanabilir. Laminasyon Makinesi Yıpranmasını istemediğiniz ya da kolay bir şekilde yırtılacağını düşündüğünüz tüm kağıt yüzeyleri plastik şerit ya da bant ile kaplama işlemini gerçekleştiren laminasyon makineleri, hem evlerde hem ofislerde laminsayon işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor. Laminasyon makineleri kendi içerisinde de sahip oldukları özelliklere göre kategorilere ayrılıyor. Normal laminasyon makineleri ile kendi ihtiyaçlarınız için ev ve ofislerinizde ayrıca okullarda kaplama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Profesyonel Laminasyon Makineleri

Eğer Laminasyon Makinesi işlemlerini sık gerçekleştiriyor ve yoğun olarak kullanıyor iseniz, bu laminasyon işlemleri için profesyonel Laminasyon Makinesi kullanmanız son derece önemlidir. Profesyonel laminasyon makineleri ile A3, A4,A5 ve daha birçok boyuttaki belge ve kartlarınıza kolay bir şekilde laminsayon işlemini gerçekleştirebilirsiniz.Laminasyon Makinesi en önemli nokta, laminsayon işleminin gerçekleşmesi ve plastik şerit ile belgelerin kaplanması için laminasyon makinelerinin kolay bir şekilde istenilen sıcaklığa ulaşmasıdır. Profesyonel laminasyon makineleri normal laminasyon makinelerine oranla 4 ile 6 dakika arası hızlı sınma sağlayarak kullanıcılarına zamandan tasarruf etme imkanı sağlıyor. Ayrıca profesyonel laminasyon makineleri birçok farklı kalınlıkta belge ve kağıtlara da kolay bir şekilde kaplama işlemini gerçekleştirebiliyor. 75 ile 150 mikron arasındaki plakalara laminsayon işlemlerinin kolay ve pratik bir şekilde uygulanabilmesi için profesyonel laminasyon makinesine ihtiyaç duyuluyor. Seri laminasyon işlemlerinin uygulanacağı matbaa, okul, kırtasiye gibi alanlarda,Laminasyon Makinesi işlemlerinin kalitesinin düşmemesi ve kaplaması yapılan belge ve kağıtlardan istenilen verimin alınabilmesi için profesyonel laminasyon makinelerinin kullanılması, ortaya çıkabilecek hataların da önüne geçmeyi sağlıyor.

 

Rulo Laminasyon Ve Selefon Makineleri

Rulo laminasyon ve selefon makinelerinin en dikkat çeken özelliği düşük sürtünme ile kolay bir kaplama işleminin gerçekleştirilebilmesidir. Merdane sistemi olan rulo lamimnasyon ve selefon makinelerinde soğuk ve sıcak baskı seçeneği bulunuyor. İster belgelerinizi tek yüzüne laminasyon işlemini yapabilirsiniz isterseniz de belge ve kağıtlarınızın her iki yönüne aynı anda laminasyon işlemini yapabilirsiniz. Kimi rulo laminasyon ve selefon makinelerinde 5.8 mm kalınlığa kadar fotoblok yapabilme özelliğinin bulunması bu makinelerin ne kadar işlevsel olduğunu ortaya koyuyor. farklı boy ve ebatlarda olan rulo laminasyon ve selefon makineleri ihtiyaç duyabileceğiniz birçok alanda sizlere laminasyon işlemlerinde kolaylıklar sağlıyor.

Laminasyon Nedir

 Laminasyon Makinesi                                    

 (EK BİLGİ ALMAK İSTERSENİZ, LÜTFEN BİZE ULAŞIN, UZMAN KADROMUZ İLE SİZLERE YARDIMCI OLMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ...)

 

 

 
 
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.